Vi drar hem och reflekterar!

Jo det är så, vi har faktiskt flyttar hem till Linkan igen! I torsdags tog vi tåget (tågresan innehöll självfallet x antal fler byten med buss istället för tåg än beräknat) från Oslo och anlände med en bautastor väska och ett par påsar på Linköpings centralstation. Hemma igen alltså efter ett halvår i Oslo. Det kommer att ta ett tag innan jag inser att jag inte bara är tillbaka på besök som vanligt utan att vi inte ska tillbaka igen. Det var lite sorgligt att säga hejdå till jobbet och alla mina stammisar men det kommer nog att bli bra det här också!

Vi har även haft besök av Rickard och Petra, mye koseligt och nu har vi även betat av att äta på Aker brygge från listan. Himlans bra att packa deras bil full med alla våra grejer så vi inte behövde ta allt på tåget! Nu ska man bara ta tag i det där med att skriva sig i Sverige igen, det är förhoppningsvis inte lika mycket styr som när vi skrev oss i Norge så det borde ju inte ta så lång tid.

Reflektion om vad man uppskattar mest när man är tillbaka i Sveige igen:

1. Maten. God skinka, god ost och god juice! Det finns dessutom ett stort utbud utav det i Sverige. Vi skulle handla juice häromdagen i Oslo och tänkte att man kanske skulle ta en annan sort denna gång...  med det gick inte!

2. Billigt vin och öl. Det är mer än hälften så billigt och mer än dubbelt så gott! Den billigaste lådan med vin man kan komma över i Norge kostar ungefär 300 NKR. Här kan man ju få två lådor för det priset!

3. Familj och vänner som finns här, samt tillgång till bil.

Det jag kommer att sakna med Oslo är förutom att det är en väldigt fin och trevlig stad även att det är så väldigt bra kommunikationer i staden! Det går alltid bussar eller trikkar överallt och det går en dygnet-runt-buss rakt genom staden alla dagar. Det är även relativt billigt med månadskortet som gäller för alla T-banor, bussar och  trikkar. Man har i princip aldrig behövt kolla upp om det kommer någon buss eller trikk, det har bara varit att gå ut till hållplatsen så kommer det alltid någon. Trafikanten.no är otroligt bra och användbart! (En hemsida där man skriver i varifrån man ska och destinaitonen man ska till. Då kommer det upp vilken trikk eller buss man ska ta och även om man ska byta någonstans och till vad man då ska byta till.)

Nu ska jag nog ta och gå och kika lite i kylskåpet och se vad det finns för gott! (Inte om det finns något... jag ska se vad det finns!)

/L

Kommentarer
Postat av: Joel

Hej på er! Jag har nyligen flyttat till Oslo i hopp om att hitta jobb och bostad, tänkte att ni möjligen kunde ha några tips?
Hör gärna av er!
Med vänlig hälsning, Joel

2012-08-15 @ 19:00:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0