Nä... ja é inte bitter!

Jag vill ha sommar! Var är den?? Sitter och tittar på vädret på Google och ser att det är 27 grader och sol hemma men 14 grader och moln här. Men nej nej... jag är inte bitter...

L

"Jag vill ha kaka!"

... Det var så Pontus just satt i soffan och utropade. Vad gör man en ledig dag när det är regnigt och blåser snålblåst ute? Jo, man bakar, det är mitt svar. Franska våfflor blir det, smördegskakor med fyllning. Nackdelen (enligt Pontus) är att degen ska ligga och vila i kylen i "Ett par timmar!?" (Pontus igen). Men snart så ska de kavlas ut.

Hoppas de blir goda med! Det kanske förövrigt blir bio på världens största THX-salong nästa vecka. Oslo kino Colosseum, 978 platser. Funderar lite på om det är behövligt... men stort verkar det allt!

L

Hemma! (?)

If home is where the heart is så blir det lättare att kalla både Linköping och Oslo för hemma. Det kan lätt skapa lite missförstånd när det bokas tågbiljetter etc, men det är så det känns!

-Så, när är det du åker hem?
-7.25.
-Och det är alltså till?
-Hem.
-Hem som i?
-Linköping.
-Jahaaaa, Linköping.
-Det har jag väl sagt eller?

osv

Särskilt hemtrevligt blir det ju att komma tillbaka till Oslo när Lina har lagat god mat och välkomnar mig iklädd sitt fina, gröna förkläde. Inte kan det väl vara könsdiskriminerande att säga att hon passade väldigt bra i det? Nää, det tror jag inte.

Hemma är jag hursomhelst!

P

Varannan vecka

Förra helgen var jag hemma i Sverige och Pontus ensam här. Nu är det jag som är ensam här istället! Pontus åkte hem vid halv fyra idag ungefär så vi möttes bara lite snabbt i dörren när jag kom hem från jobbet. Liksom föregående talare håller jag med om att det genast blir lite tråkigt här. Jag har varit på stan, hämtat min cykel som varit på lagning, Skype:at med mamma och uppdaterat och kollat Facebook ett par gånger redan och klockan är bara 19:30! Visst kan det vara skönt att vara ensam men jag är helt klart en sällskapsmänniska och blir väldigt snabbt rastlös och pratsugen.

Å andra sidan kan jag ju nu titta på massor film som Pontus inte vill se. Så ser planen för kvällen ut nämligen- först en dusch och sedan film och soffsittande. Låter som en bra plan tycker jag!

L

Gräsänkling

Lina är hemma i Linköping över helgen och jag sitter här i lägenheten och fördriver tiden med lite schlagerfestival i bakgrunden innan jag ska ut och fota Oslos uteliv. Hann även med att grilla lite med Viktor och norrläningarna här i Grünerlökka, så trefvligt så!

Sitter och tänker lite på How I met your mother när Ted anklagar Lily och Marshall för att vara överdrivet "Co-dependent", alltså övedrivet beroende av varandra, den ena kan inte ens gå och hämta ett glas mjölk utan att den andre följer efter.

SÅ har vi inte blivit och kommer troligtvis, förhoppningsvis inte heller bli, men det räcker nästan med en dag för att man ska märka att det både är jobbigare och tråkigare att bo själv om man vant sig vid att bo med någon. Man kan ju tänka sig att det borde bli lite mindre disk t.ex. när man är själv, men det blir det inte, och man måste diska allt själv! Värdelöst! Idag var jag dock effektiv och använde samma vattenglas hela dagen och man behöver faktiskt inte använda några bestick eller tallrik till en Gorbys pirog, helt tomt i diskhon, wohoo!

...

Hursomhelst så är det trevligt att Lina kommer hem snart, känns behövligt.

P

Ledig dag med frisbeegolf och kina!

Idag är det onsdag vilket även innebär att jag är ledig. I morse inledde jag dagen med en cykeltur som dessvärre bara varade i 4 km eftersom kedjan krånglar och har sig, så jag åkte tillbaka och gick in på en cykelverkstad istället. But still- en liten tur blev det ju!

Nu ska vi iväg och kasta frisbeegolf! Som jag har längtat efter det, det är så fantastiskt roligt. Jag ska även inviga min nya frisbee nu snart i Frognerparkens bana. Vi får se hur det går och hoppas på att det inte börjar regna. Enligt prognosen ska det kanske göra det idag... Men det ska inte stoppa oss, vi ska nämligen på kinarestaurant ikväll. Får se till att svälta under dagen så man är riktigt hungrig när man kommer dit, det vankas nämligen trerätters!

L

Cykeltur

Idag träffade jag min kusin som jag bara har träffat några gånger och senaste gången var nog 1999! Han bor i Oslo sedan 23 år och har nu ordnat fram en cykel som jag ska få låna att träna på inför Halvvättern (eftersom man inte får ta med sig cyklar på tåg eller buss till Oslo!). Så, efter att ha pratat med kusinen och fått en liten konsert inbokad (han är musiker) så tog jag mig en tur på cykeln. Jag har varit lite orolig och nervös inför var jag ska cykla, jag har ju inte varit utanför Oslo förut och har ingen aning om hur vägarna går. Men, jag började med att cykla längs med älven och följde den tills jag stötte på en annan tränignscyklist som jag hängde på ett tag och till slut hamnade jag på en liten grusväg som gick längs med ån. Jag cyklade nu alltså bland vitsippor och träd tills jag hamnade vid en sjö som ån rann ut i. Där vände det tillbaka hemåt Oslo igen och efter en lite jobbig backe upp till en liten (som det kändes som) bergsby med utsikt över Oslo och havet var den en jäkel till nedförsbacke hela vägen tillbaka hem i stort sett.

En riktigt bra och trevlig överaskning sådär på en "jag testar och ser vart jag hamnar"-runda! Sol och varmt är det också. Åh, så härligt! :)

L

Nästan fyra månader senare...

Igår fick jag ett mail från Rimi (en mataffär). Ett mail som meddelade mig om att jag tyvärr inte fått stillingen (jobb) hos dom. Denna Rimi är alltså den Rimi jag var på intervju hos... låt oss se... den 19 januari om jag inte minns fel!
Attans! Jag som gått och väntat på svar och hoppats all denna tid. Nehe, då får jag väl söka fler jobb då...

L

Boven!

När vi ändå är inne på mat...

Jag tyckte mig förnimma en smått unken doft i kylskåpet när vi kom tillbaka till Oslo i söndags, men kunde inte alls komma fram till vad det kunde vara. Så när jag skulle leta fram kaviartuben igår upptäckte jag den här lilla rackaren:Mja, det är (var?) alltså en citron som legat och gottat till sig, kanske lite för länge, måhända att den rentav blivit bortglömd. Den är slängd nu i alla fall!

P

Matreflektion...

Vi har varit hemma i Sverige/Linköping nu två helger i rad vilket har varit väldigt roligt/trevlig/mysigt... bra helt enkelt! Först var det ju påsk och härligt väder och solande och i lördags blev det kalas och 60-års firande för Pontus pappa. Allt väldigt festligt och skoj! Så när vi nu har varit hemma lite och fått äta lite god mat (extra god) kan jag inte undgå att lägga märke till vissa matskillnader mellan Sverige och Norge:

1. Norrmän har helt klart inte fått kläm på det här med skinka. De har helt enkelt inte god rökt, tunn skinka! Här tycker jag att allt ser lite slemmigt och konstgjort ut... och smått. Bara små och lite oaptitligt tjocka skivor.

2. Osten! Suck... Vad de missar norrmännen! Men de verkar inte veta vad de missar så det kanske inte gör något. Det finns helt enkelt inte ost med smak i det här landet! De gör tillochmed reklam för Norvegia ost (en smaklös men relativt billig(?) ost som vi köper) som om den vore den bästa osten i landet. Mannen säger: "Köpte du Norvegia?" Tjejen svarar: "Nej men jag köpte gulost. Gulost som gulost." (Mannen målar om hela huset svart och svarar när hon kommer hem nästa gång:) "Färg är färg." Jag poängterar återigen att den här osten smakar mycket mindre än Hushållsost...

Jag köpte med två förpackningar med basturökt skinka och Pontus fick med sig två goda ostar (med smak!) förra helgen så nu får vi äta goda mackor ett tag till iaf...

L

RSS 2.0