"Nae det är jäkligt mycket nu alltså..."

Sitter här och funderar på vad vi kan ha varit så väldigt upptagna med, med tanke på att det bloggats lite futtigt. Det kan väl bara vara så att vi är ganska så upptagna av oss rent generellt. Lina har ju liksom jobbat och jag har ju... gjort viktiga saker jag med!

En liten smula sjuk har man visst råkat bli, men det borde ge sig snart. Blev uppringd av Hipster i lördags och tillfrågad om jag kunde vimmelfota samma kväll, var ute fredagen och fotade med så det fick bli två dagar trängas-med-fyllon, men det gick helt ok, kan väl dock ha varit då jag drog på mig lite för mycket stekarbakterier eller nåt.

Jahanähä, sova!

P

Varde kultur!

Igår var både jag och Pontus lediga och vad passar väl inte bättre att fördriva en ledig dag med om inte att förkovra sig på muséum? Vi knallade bort mågra minuter i den härliga vårsolen och entrade Muchmuséet! Edvard Munch... "Skriet" nivet... Helt fantastiskt obehagliga tavlor måste jag säga! Jag mådde dåligt av att bara titta på dem. Ensamhet, mörker och ångest verkar vara det som är gemensamt för alla hans tavlor. Inte riktigt min kopp med te så att säga, men nu har vi i alla fall sätt den mest kända varianten utav Skriet, alltid något! (Han målade tydligen ett par olika varianter av den.)


Något att hänga på väggen hemma?

L

Takterrass photoshoot

Fashion bor på Grünerlökka

P

En solig och "rolig" söndag

Idag är det söndag. En söndag med strålande sol och tre plusgrader. Det är en väldigt lugn och tyst dag och även fast jag är ensam eftersom Pontus jobbar idag så känns det väldigt härligt  på något vis. Jag kom just hem från en 40-minuters promenad i solen och har en såndär härlig känsla jag brukar kunna få efter just ostressade promenader i solen. En annan bidragande faktor till min "inre tillfredställelse" idag är boken jag började läsa igår- "Ikonen i fickan, om yttre och inre resor" av Owe Wikström. I stil med hans andra bok Långsamhetens lov får man en väldigt trevlig och rentav rofylld känsla när man läser boken. Den passar helt enkelt oerhört bra på en tyst och lugn söndag som denna. Men egentligen är det väl på alla andra dagar som inte kanske är så ostressade och lugna som boken passar allra bäst eftersom den inger just en sådan känsla. Det är en bok om reflektion om våra resor, både de vi gör i själva den yttre världen men också de inre resorna. Mmm! Jag älskar Owe Wikström! Professor i religionspsykologi... min idol. ;)

L

Saker norrmän inte har lärt sig att göra

Listan hittills:
  1. Bygga raka trottoarer
  2. Skotta snö från ovannnämnda trottoarer
  3. Rita lägenhetsplanlösningar
  4. Göra reklamfilm
Det lär komma mer.

P

In the VIP

Att fota för hipster (Kolla för övrigt in helgens bilder här =)) har sina små privilegier. Idag blev vi inbjudna till "VIP Vareprövsalg" hos Samsöe Samsöe som sålde massor schyssta kläder till ca 1/3 av standardpris. Nu har vi ju inte hunnit få några jättefeta plånböcker än, men jag fyndade mig ändå en kavaj och Lina köpte en kjol. Ganska troligt att det blir någon form av fashionshoot på vår takterass här nu snart när det börjar bli så fint väder och allt. Vi har ju faktiskt inte gjort ett enda försök till att göra det här till en modeblogg än!

Om man ska försöka balansera inlägget med något tristare också så har vi även druckit upp våra sista Sierra Nevada som vi tog med hemifrån så nu får det väl bli Ringnes eller någon annan blasköl á 25nok/burk, inte helt ok.

Såååå atteeh, om någon nu vill komma och hälsa på och, jag vet inte, visa lite uppskattning för vår eventuella gästfrihet så mottar vi gärna gåvor... just throwin it out there så att säga...

Eller så slutar vi bara upp med de här finölsfånerierna, det verkar bli dyrt att uppehålla den livsstilen här i Norge.

P

Äntligen!

Jag har äntligen skaffat mig ett gymkort, det ligger nära dessutom, så nu har jag ingen ursäkt längre för att inte träna! Jag har ju visserligen sprungit lite här men det är så oinspirerande och lätt att strunta i när det är is och halt och kallt. Dessutom så har jag inte funnit någon riktigt bra runda att springa ute heller och då blir jag ännu mer osugen att ge mig ut. Men nu alltså! Ett billigt gym, 199 kr i månaden och man kan säga upp abonemanget när man vill! Så idag tränade jag efter jobbet och imorgon ska Pontus med om han inte jobbar för jag får ta med en "kompis" på ett gratis pass på gymmet. Nu ska det bli ordning och reda här och endorfiner i hjärnan, det känns som att det behövs! :)

/L

Melodifestivalsummering

Beslagta alla 11-15åriga tjejers mobiltelefoner under röstningsperioden så skulle det helt klart bli en intressantare tävling!

P

Lite stress

I morse skulle jag ha börjat jobbet kl. 08.00. Därför satte jag väckarklockan i mobilen på kl 07.00 igårkväll och gick och lade mig. Jag vaknade till en två-tre gånger under morgonen vid ungefär klockan fem-sex och tänkte att "vad skönt, då kan jag ju sova lite längre." Jag vaknade även vid, vad jag tänkte var klockan halv sju, och tänkte att jag hade en halvtimme kvar innan klockan ringer... Tio över åtta vaknade Pontus till och frågade vad klockan var!

Paniken! Min mobil har inte ringt! Den står fortfarande inställd på att ringa klockan sju men icke... Stessar upp och slänger i mig lite drick-yoghurt och klunkar lite te samtidigt som jag snabbt försöker sminka mig lite och fixa till håret som dagen till ära inte alls ville göra som jag ville! Jag kom till jobbet ungefär fem i halv nio, så ganska snabb ändå får man ju säga. :P

Till råga på allt var det just idag som jag hade bett om att få gå tidigare eftersom vi skulle upprätta ett depositionskonto med vår hyresvärd klocan 13.30. Så med en aningens dåligt samvete gick jag från jobbet klockan ett (skulle ha slutat kl 15.00) för att sedan springa hela vägen hem, slänga i mig en banan (eftersom hungern var ganska påtaglig!) och sedan springa till trikken som åkte in mot stan och banken... Halv två skulle vi mötas och det gjorde vi ockå eftersom jag hann dit i tid så nu har vi även fixat kontot. Skönt. Det blev ju bra tillslut ändå trots en ganska stressig dag!

/L


Påfyllning

En helg i Linköping gjorde väl. Det hanns inte med så mycket mer än att äta och umgås med familjen, men det var vad som behövdes. Man får ett annat perspektiv på mat efter att ha bott här ett tag och man blivit van vid att allt är så dyrt. Man lever lite billigare helt enkelt.

"Ost som är lagrad! Och korv! På samma macka!" En standardsmörgås när man bodde hemma blev ju nu rena lyxen när man bott i Oslo några månader.

Med det inte sagt att vi lever på något existensminimum, vi skalar inte bananer och bor på Svenska föreningen, men de initiala månaderna vill man ju gärna vara lite sparsam eftersom man mest levt på kapital då, men nu börjar det sakta men säkert vända! Lina har ju som bekant jobb på Kiwi och jag har fått jobba en del för Adecco och vimmelfotar också. Letar massor andra jobb med och var på intervju idag, det behöver inte bli något av det, men det kändes bra i alla fall.

Det börjar förhoppningsvis gå åt rätt håll!

P

Grön som en Kiwi

Jag har inte nämnt att jag har bytt jobb! Japp, jag sa upp mig från cafét och har nu börjat på Kiwi (mataffär). Idag var första "riktiga" dagen då jag satt i kassan, igår gjorde jag bara en väldans massa tester och fick plugga in mängder om allt ifrån hur man gör för att kunden ska kunna ta ut pengar till "frukt- och gröntgarantier"! Både idag och igår har jag kommit hem med huvudvärk från all ny information och för att jag alltid spänner mig så mycket när jag är ny och känner mig nervös. Men hoppas man kommer in i det och lär sig snabbt, då ska det nog kännas bra!

Tre minuter med buss eller trikk hemifrån tar det att åka till jobbet! Bra. Riktigt bra måste jag säga! :)

Som rubriken antyder har man även mycket snygga arbetskläder på Kiwi- knallgröna! Och eftersom det inte fanns några kläder i min storkek har jag idag gått runt i aldelles för stora byxor (som endast satt uppe pga ett hårt åtdraget bälte), en stor pösig skjorta och som grädde på moset även en mossgrön stor tjock tröja över detta! Jag kände mig mycket snygg, ja det måste jag säga...

Fick även höra endel kommentarer om Skid-VM och att det inte går så bra för svenskarna! Är det möjligt!?! Vi har ju ingen tv så jag är inte alls uppdaterad angående de svenska resultaten. Det är inte ofta, men ibland är jag faktiskt väldigt intresserad av sport och skid-VM råkar vara just ett sådant tillfälle! Slutsats- jag saknar faktiskt tv.

L

RSS 2.0