Vi drar hem och reflekterar!

Jo det är så, vi har faktiskt flyttar hem till Linkan igen! I torsdags tog vi tåget (tågresan innehöll självfallet x antal fler byten med buss istället för tåg än beräknat) från Oslo och anlände med en bautastor väska och ett par påsar på Linköpings centralstation. Hemma igen alltså efter ett halvår i Oslo. Det kommer att ta ett tag innan jag inser att jag inte bara är tillbaka på besök som vanligt utan att vi inte ska tillbaka igen. Det var lite sorgligt att säga hejdå till jobbet och alla mina stammisar men det kommer nog att bli bra det här också!

Vi har även haft besök av Rickard och Petra, mye koseligt och nu har vi även betat av att äta på Aker brygge från listan. Himlans bra att packa deras bil full med alla våra grejer så vi inte behövde ta allt på tåget! Nu ska man bara ta tag i det där med att skriva sig i Sverige igen, det är förhoppningsvis inte lika mycket styr som när vi skrev oss i Norge så det borde ju inte ta så lång tid.

Reflektion om vad man uppskattar mest när man är tillbaka i Sveige igen:

1. Maten. God skinka, god ost och god juice! Det finns dessutom ett stort utbud utav det i Sverige. Vi skulle handla juice häromdagen i Oslo och tänkte att man kanske skulle ta en annan sort denna gång...  med det gick inte!

2. Billigt vin och öl. Det är mer än hälften så billigt och mer än dubbelt så gott! Den billigaste lådan med vin man kan komma över i Norge kostar ungefär 300 NKR. Här kan man ju få två lådor för det priset!

3. Familj och vänner som finns här, samt tillgång till bil.

Det jag kommer att sakna med Oslo är förutom att det är en väldigt fin och trevlig stad även att det är så väldigt bra kommunikationer i staden! Det går alltid bussar eller trikkar överallt och det går en dygnet-runt-buss rakt genom staden alla dagar. Det är även relativt billigt med månadskortet som gäller för alla T-banor, bussar och  trikkar. Man har i princip aldrig behövt kolla upp om det kommer någon buss eller trikk, det har bara varit att gå ut till hållplatsen så kommer det alltid någon. Trafikanten.no är otroligt bra och användbart! (En hemsida där man skriver i varifrån man ska och destinaitonen man ska till. Då kommer det upp vilken trikk eller buss man ska ta och även om man ska byta någonstans och till vad man då ska byta till.)

Nu ska jag nog ta och gå och kika lite i kylskåpet och se vad det finns för gott! (Inte om det finns något... jag ska se vad det finns!)

/L

Tragedie i Oslo

22 juli 2011, igår, blev en dag att minnas. Vi satt i soffan i vår lägenhet här på Grünerløkka när det plötsligt small till ordentligt någonstans ute. Det skallrade i fönstrena och det var flera andra som, liksom vi gjorde, gick ut på balkongerna eller stack ut huvudet genom fönstret för att se vad som hänt. Vi såg dock ingenting så vi gick ut för att de om något syntes.

Hejdundrande mycket folk, poliser, brandmän, ambulanser och mängder med krossade fönsterrutor lite överallt i staden var det vi fick se. En bomb som exploderat vid regeringsbyggnaden och sedan skottlossning och extrem dramatik på ön Utøya, ca en timme ifrån Oslo. Minst 84 döda är vad siffran nu ligger på och det är möjligt att den kommer att stiga. "En tragedie" som säkert kommer att sätta spår alla Oslobor och även i hela Norge.

/L

Uppdatering

Det har visst varit oförskämt dålig uppdatering här på bloggen på siståne. Vi har som sagt varit hemma i både Linköping och varit på landet i vår sommarstuga. Meget morsomt alltihop. Nu är vi tilllbaka i Oslo och idag ska jag gå på massage! Jag har haft riktigt ont i nacken/ena axeln sedan vi kommit hit och jag har en liten misstanke om att det beror på den icke-sovvänliga ställningen jag sov i ombort på tåget!

/L

Lejnköping!

I torsdags kom vi hem till Linköping och jag, bror och mor åkte iväg till KFUM och badade i Lilla rängen. Det var så skönt! Säkert 23-24 grader och verkligen skönt och badbart på riktigt. Nu har vi varit här ett par dagar och träffat familjerna, ätit god mat och imorgon åker vi upp till min familjs sommarställe. Där kommer vi stanna ett tag, vi har inte bestämt dag för återfärd till Oslo men det blir väl någon gång... Men först blir det sola och bada på jordens bästa plats (enligt mig)! :)

/L

RSS 2.0