Inflyttade!

Med hjälp av Viktor och Jonatan fick vi med allt vårt pick o pack och nu är vi här och har redan funnit oss varsin datorhörna där vi kan sitta och umgås!Japp, nu är vi bosatta på riktigt, känns bra!

Typ såhär kan det se utFredagsmyyyyyyyyyyys!

Det blir en hård natt

Imorgon flyttar viiiiii, wiuuuuyeeea etc!

Vi blev precis av med sängarna nu så vi ska bara skrota vårt köksbord här i princip sen är det tomt. Natten får väl spenderas på ett täckte på golvet och eventuellt några handdukar, inte jättekomfortabelt, men det duger en natt. Vi ska åka och få nycklarna vid 12 imorgon, sen blir det några trikkvändor för att hämta alla grejer, men Viktor har lovat att vara flytthjälp så det går nog fort =)

Virre och Alexandra har begett sig hemåt nu också för att sedan dra till Filippinerna om några dagar, kommer definitivt inte avundas deras väder eller nåt sånt, det är ju typ faktiskt nästan plusgrader här nu ju, (fan att jag glömde packa shorts!)

Ikväll ska jag och Lina på ett litet event på La Belle Sole, ett riktigt stekarställe här i Oslo där jag bl.a. var och vimmelfotade förra helgen. Det är hursomhelst Hipster.no som jag fotar för som anordnar det här för alla som jobbar för Hipster så ikväll blir det skumpa, backslick och hela den grejen... eller nåt. Trevligt ska det bli i alla fall!

Nu blir det snart lite vin här vid vårt ännu inte skrotade köksbord, och nu tog Lina fram två stearinljus också! Än finns det myspotential!

P

Jobb och köksfläktar

I förmiddags vid ungefär kl 11 ringde det på Pontus mobil. Fem minuter senare gör jag gröt åt oss och han gör sig iordning för att åka och jobba på Meny (mataffär). Det var Adecco som ringde, så han har jobb där idag och imorgon. Det gäller att vara snabb om man vill få jobb via Adecco eller något annat benmanningsföretag. När frågan kommer klockan "närsomhelstpådygnet" om du vill jobba så gäller det att bestämma sig fort! Det finns ju ingen garanti att få jobb via tex Adecco men det är absolut ett bra alternativ, eller ett komplementerande alternativ till att söka jobb själv.

Själv har jag ringt mig till en intervju imorgon. Egentligen skulle de inte ha intervjuer förän nästa vecka men jag sa att jag ville komma så... kl 12.00 imorgon gäller det! De övriga timmarna av dagen har jag ägnat åt att söka mer jobb, ringa till de jag redan sökt samt att diska och göra rent köksfläkten här i lägenheten! Min spontana reaktion var "fett!" Helt otroligt egentligen vilken äcklig uppfinning en fläkt är! Lager, tjocka lager av gult, och på sina ställen brunt fett på insidan...
Men nu är den ren i alla fall!

Lite parfym upp i den också så luktar det bättre...

L

Eko eko eko...

På lördag flyttar vi in i vår nya lägenhet. Det passar verkligen alldeles utmärkt för vår nuvarande bostadssituation är inte jättekoselig. Vardagsrummet är tomt, Virres rum är tomt, Alexandras rum har väl två madrasser kvar och i köket har vi ett bord, en trästol och en trasig skrivbordsstol.

Vårt rum är dock helt intakt vad det gäller inredning! Vi skulle ju dock förstås behöva bli av med två sängar och en hylla innan vi flyttar, men förhoppnigsvis så löser vi det med en ges bort-annons på finn.no och räknar med att någon kommer och hämtar dem i princip samma dag som vi flyttar. De andra alternativen är antingen att bli av med dem så snabbt som möjligt och spendera ett par nätter på golvet eller inte bli av med dem alls och då försöka slänga dem i vår redan skapligt rågade container på baksidan, får se hur det går.

Nu ska vi se på Solsidan!!!!

Saker som är tråkigare än att flyttstäda:

Hmm...

Nej jag får nog återkomma med det senare.

P

LEILIGHET!

Versalerna indikerar alltså att nu är det klart! Kontraktet är skrivet och i slutet av februari flyttar vi in i VÅR nya lägenhet! På södra Grünerlökka ligger den, riktigt centralt, kommer bli ganska så najs. Om ni vill komma och hälsa på så är det bara att ställa sig i kö! (Den är inte så lång än så skynda!)

Och när vi ändå är igång och cashar in vuxenpoäng och alltvaddetheter så kan jag passa på att säga att idag har enkeltmannsforetaket (enskild firma i Sverige...) Holgersson Foto grundats! Främst för att ta betalt av de som jag vimmelfotar för, men jag ska även leta runt och se vad man kan hitta för frilansjobb här i Oslo tänkte jag.

Sååå... Trenger dere en meget flink fotograf för events, boligfoto, firmafest eller vadtusansomhelst som ska fotograferas, ring 40577389! Vi hörs!

P

Leilighet!

Igår på dagen var vi på en lägenhetsvisning som verkligen var jättebra. Den blev helt nyrenoverad 2008 så köket och badrummet är väldigt fräscht och fint den är dessutom fullt möblerad. Det finns även ett eget sovrum, något som ju är väldigt skönt om den ena lägger sig tidigare eller om man bara i allmänhet gör olika saker och kanske inte vill vara i samma rum för att man stör eller ja... vad som helst. Takterass! Nämnde jag att den har takterass också!? Jättehärligt, så kan man ligga och sola där! (I mitt huvud finns bara sommar, värme, sol...)

Vi väntade hela dagen och kvällen för hon skulle höra av sig om hur det blev med lägenheten under kvällen och som sagt så fick vi igårkväll veta att vi får den! Vi ska träffa henne på tisdag och skriva hyreskontrakt. Det är så väldigt skönt att ha det avklarat, att veta att vi har någonstans att flytta in när vi måste ut från den här lägenheten. Den ligger väldigt centralt och med mycket bra förbindelser med buss och trikk och med gångavstånd till mitt jobb - helt enkelt jättebra:))

L

Man kan använda den till allt...

När man vill ha lite mysigare belysning till exempel!


Det var väl roligt hurra...

DET SNÖAR! Och inte lite heller, snötussar stora som tennisbollar (jamen typ!!) har dalat ner hela dagen.

Men det var ju inte det vi hurrar över främst. Lina är visst lite snabbare på att uppdatera bloggen, men situationen är ju hursomhelst den att vi nu båda har jobb! Lina som sagt på ett Café och jag ett säljjobb på Onlineguiden.no. Det ska bli spännande! Började min första dag idag med utbildning och även så imorgon.

Mycket mer spännande vet jag inte om jag har att förtälja. Virre gjorde nåt med axeln när vi klättrade så han är hemma från jobbet några dagar.

Alexandra har städat sitt rum (Stor eloge!)

Det snöar fortfarande nåt djävulskt!

Stay tuned förresten inför de kommande Roomie-profilerna som kommer dyka upp här på bloggen inom en snar framtid. De kommer innehålla bild på samt spännande och relevant information om de individerna vi bor med här i Oslo!

Nu ska det väl sovas snart, jag ska bara...

P

En dag att fira

Ikväll ska det firas med sushi! Anledning? Jag (Lina) har fått skriva arbetskontrakt och fått mycket bra feedback av chefen och så är det Pontus första dag på jobbet. Helt klart två mycket bra anledningar till att vardagsfira lite! Vi ska iväg på en visning på en lägenhet i eftermiddag, vi får se hur den känns. Det är hur som helst bra att få lite känsla för hur stort si eller så många kvardatmeter faktiskt är.

Jag måste även passa på att tipsa alla om Stardust! Underbar film! Sett den ett antal gånger. Till och med Pontus tyckte att den var bra även fast det kanske egentlingen inte är hans typ av genre! Se den:)

L

Var är norrmännen?

Jag har både hört från andra och upplevt det lite själv nu, det är bara svenskar eller andra nationaliteter som jobbar! Okej, norrmännen jobbar väl också uppenbarligen, men inte främst på sådana jobb som vi har. Det känns som att det oftast är svenskar som jobbar som kassörer på 7-eleven, caféer, kiosker osv. Flera har sagt till mig att vi jobbar mycket bättre än norrmännen, har bättre arbetsmoral, är noggrannare, jobbar hårdare osv osv... Det vågar jag iof inte uttala mig om huruvida det stämmer, men jag kan intyga att ingen utav alla som jobbar på cafét är norska, och ingen utav alla som varit på intervju hos chefen har varit det heller. Jag tror inte det är några norrmän på kaffebaren våra två kollektivkompisar (Virre och Alexandra) jobbar på heller. Så flyttar man till Norge för att jobba kan man vara någorlunda säker på att alla, eller iaf de absolut flesta, av ens arbetskamrater kommer att vara svenskar (eller även polacker som i mitt fall)!

L

Dåligt

Här uppdaterades det ju inte jättefriskt, ska bli ändring på det snarast med en lite fetare uppdatering snart.

Imorgon är superhjältefest hos Viktor och norrlänningarna. Skulle väldigt gärna ta med mig kameran, men inte helt 100 på att jag vågar. Det kan nog bli ett sevärt spektakel hursomhelst.

Mer om det senare!

Första dagen på café

Igår var jag på arbetsintervju på ett café och idag kl 06.00 började jag min första dag och provade på caféyrket. Det gick bra, man känner sig ju alltid lite bortkommen när man är ny men jag tycker det kändes ovanligt bra för att vara en första dag. Jag har nu gjort espresso, latte, cortado, kaffe mocca osv. Jag hade en bra medarbetare som lärde mig och berättade hur saker och ting ska göras så för att vara en nykomling så är jag rätt så nöjd, även om det ju är ett tag kvar innan det blir några löv och hjärtan i kaffet! Det verkar som om chefen också var nöjd vilket ju känns mycket bra, lite mer självförtroende skadar ju aldrig.

Nu blir det nog en liten nap, ska jobba kl. 06.00 imorgon också så det blir till att lägga sig tidigt ikväll också...
/L

RSS 2.0